15.04.13 г.

Клуб за литература и художествено слово

Клубът е новосформирана група, която започна своята работа от тази година. Те интерпретират текстове чрез изкуството на живото слово, което представлява интерес поради голямата въздействена сила. Изучават живото художествено слово чрез литературно изразяване и сценично поведение. Учениците включени в клуба са предимно отговорни към това, което правят и се стараят да навлязат в рецитаторското изкуство. Целта им е да изпълняват художествено различни видове тест, като възпитателно средство в обучението по литература. 
Ръководител на клуба е Жечка Минкова-редактор на в."Гълъбовски вести".

Балет "Мания"

Балетът се занимава със съвременни танци - поп-фолк, денс, стрий денс и др. В него се обучават момичета и момчета в младежка възраст. Своите танци те показват както на сцената в Дом на културата, така и на други престижни сцени. Участват успешно в редица конкурси, фестивали, културни прояви. Печелили са награди за своя упорит труд като: ІV място на Международен фестивал "Съзвездие"-Несебър, ІІІ място на Фестивал на театрално-сценичните танци "България танцува", в София, Димитровград и др. 
Последната награда е от Младежкия конкурсен фестивал на изкуствата в София, където завоюваха ІІІ място в категория съвременни танци.

.

Школа за пиано

В школата се обучават предимно ученици от различни възрасти. Класът по пиано подготвя музикални продукции от различни автори. Те участват в местни културни изяви както на Дом на културата, така и от Културния календар на Община Гълъбово. Ръководител - Галин Гочев.

Женска певческа група

Групата е сформирана преди три години. Репертоарът им се състои от народни песни. Понякога изпълняват и стари градски песни. Една част от самодейците в групата са от бившия ансамбъл за народни песни и танци при ДК "Енергетик". Ръководител-Петя Гочева.

Детска театрална студия

Детската театрална студия представя детски приказки предимно пред най-малките ни зрители-децата от детските градини и началните класове на училищата. С участието си в тази форма те придобиват нови знания за театралното изкуство и умения за работа в екип. Особено активни са в седмицата на детската книга, когато пред.ставят приказни герои от любими детски произведения. Ръководител на студията е Стоянка Бонева.
Благодарим Ви, че посетихте нашия сайт!
Надяваме се, че Ви е бил полезен.
Очакваме Ви отново!